Saturday, February 26, 2011

Cuti-cuti Malaysia






Cuti yang begitu panjang ni kami isi kan dgn penuh aktiviti..sonok...especially ketika bawak kwn2 husband aku dr Sabah jln-jln sekitar Kole ganu..hehe..lebih kurang jam 5 petang,kwn2 husband aku smp kt stesen bas..lepas tu,kami bwk mereka check in di Hotel Tanjung berhadapan dgn Astaka dan Dataran Syahbandar..sesudah check in,kami bwk mereka mkn2 di Restoran Seafood kt Pantai Batu Burok..sedap sungguh aku tgk mereka mkn..mungkin selama 5-6 jam dalam bas mereka thn lapar..aku just minum teh 'o' sje..sbb masih lg kekenyangan meratah kebab dlm kete sblum amik mereka..hehhe...then slesai mkn..kami antr mereka balik ke hotel..kami jnji utk bwk mereka berjalan pd hari keesokannya..
Jam 10 pagi keesokannya after breakfast kami trun dr umah...pagi tu cukup sejuk skali..seswai utk bwk berjalan-jalan...mula2 kami bwk mereka ke Muzium Negeri Terengganu yg mana muzium ni adalah terbesar di Asia..huh bangga2..hehhe..kebetulan hr tu ade pertunjukkan ular berbisa..huh mmg menakutkan...ular tedung tu..sape x takut weii...pnjg plak mcm meja kerusi 10..ade ke?hehehe...tp yg besh aku sempat pegang ular ape ntah..tp kecik jela..tp syg xleh nk amik gmbr dlm muzium..yela kt muzium kn ade byk brg2 berharga..huh kalo org dpt gmbr ke ape sng la perompak nk masuk curi..tp yg kelakarnya husband aku plak geli nk pegang ular tu..hehhe..padahal ular tu kecik je..bkn main lari jauh dr ular..hehhe...
Lebih kurang 2 jam juga kami dalam muzium..lps tu kami round2 kt luar muzium naik keretapi..kwn2 husband aku mmg dh duk sibuk berposing sane sini dgn kamera..heheh..seronok betol aku tgk mereka..yelah 1st time kt trg..aku pon mmg xlupe join skali bergambar..hehhe..kt luar plak,kami amik mase dlm 15 minit jg round 1 muzium..huh menyeronokkan..sedar x sedar dh pukul 12 lbh..hehhe...

Friday, November 6, 2009

keagungan Tuhan













Waktu pulang dari KK hari tu..kami singgah di Kundasang..kaki gunung kinabalu..di situ banyak gerai-gerai yang jual sayur-sayuran,buah-buahan serta bunga yang segar-segar..udara plak sungguh nyaman sekali spt berada di dalam bilik beraircond..walaupon keadaan di situ pns tp udara sejuk je..kalo kt semenanjung macam berada di cameron highland..huhu..sonok bangat..
kt ctu sayur-sayuran dijual dgn hrga murah-murah sekali..byk jg lah kami shopping sayur mayur ri tuh..hhehe..
kemudian,sempat kami berposing ber backgroundkan gunung kinabalu..lps kami berposing-posing utk kenangan..kami meneruskan perjalanan pulang ke kinabatangan.fuh sungguh memenatkan..tp penuh keseronokan...heheh

Wednesday, February 11, 2009

jalan-jalan ke taman boye

hari ni aku ng my lovely hubby merended ke taman boye kt sandakan.. wow mmg besar2 giler boye kat ctu..sbelom ni aku juz tgk kt dalam tv je..tgk live pon mase aku standard brape ntah..kt zoo KL..tp yg aku tgk boye live ni mmg beso sgt2 la..boye sungai kn..ade la sebeso papan plywood. Bayangkan bknnye sekor..berpuluh-puluh ekor ade kt situ..selain dari tu byk ag binatang yg ade kt crocodile farm sandakan tu..di sini aku dh upload kn gambar bersama binatang2 kt situ..hope u all enjoy it..
malam tu kami bermalam kt Winho Lodge..motel kecik je..byran pon berpatutan..boleh la bt kami berdua yang sentiasa merancang budget..hehhe..jgn marah sesape yg berkenaan tu yer..pagi esok tu kami ke tamu..bwh motel tu je..beso jgk tamu..oo lupe tamu tu kalu kat semenanjung pasar..tp kat cni diorang panggil tamu..mcm2 ade jual..makanan,pakaian(bundle lambak kt cni),brg2 perhiasan,mutiara(yg plg kaum2 hawa suke kalo dtg ke cni),binatang pon ade jual tau(puppy,kitten,rabbit,goldfish,n byk lg la)..huh kalo org kaki shopping mmg suke la tmpt2 cenggini..aku bkn x suke shopping tp budget.keh keh keh... video

pagi yang dingin~

Assalamualaikum dan selamat pagi aku ucpkn for the whole malaysian yg bace blog aku ni..heheh..huh pagi tadi aku terkejut awl sbb tiba-tiba je rase sejuk..bgun2 rupenye selimut aku ntah ke mana..rupe2nye jugak hujan..kalo di tgkkkan keadaan hujan cm dr subuh sje..hubby aku plak masih syok berdengkur..ntah ape yg di mmpkn nye aku xtaw..heheh..aahhh..mls nye nk bgun..aku tarik selimut balik..di sebabkan hari tu aku lampu merah,so aku sambung la tdo balik...
lebih kurang jam 7 pg..aku cpt2 bgun sbb nk bt breakfast utk hubby aku..hr ni die msuk skolah blik..huwaaa sedey nye aku..padahal kalu diikutkan hr ni die dh ponteng sehari..hehhe...almklum la skolah jauh dipedalaman sesuka ati je msuk bile2..tp naseb baik hubby aku bkn jnis yg ponteng2 slalu..ponteng pon bersebab la..hr ni kapal org kampung masuk..so nk x nk terpksa la ponteng sehari..